Haber

Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı Gıda Krizi Temasıyla Gerçekleştirildi

Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın üçüncüsü “Gıda Krizi” temasıyla gerçekleştirildi

İSTANBUL – Küresel Gıda Krizine dikkat çekmek amacıyla 22 farklı kampüsten yüzlerce öğrenci ve öğretmenin katılımıyla İngilizce olarak gerçekleştirilen konferansta öğrenciler, tüm canlılar için temel ihtiyaç olan gıdanın hangi aşamalardan geçtiğini tartıştı. ‘Geride tek bir tohum bırakmamak’ sloganıyla yola çıkan eşya, tarladan sofraya tohum olarak ulaşır. Atıklarla ilgili fikirlerini tartıştı.

Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan Birleşmiş Milletler simülasyonu MUN (Model United Nations), bu yıl üçüncü kez Uğur Okulları tarafından düzenlendi. BM’nin farklı komitelerinin öğrenciler tarafından simülasyon olarak canlandırıldığı Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı, Uğurlu öğrencilerle 5-6-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 3 günlük programda öğrenciler, dünyada hızla artan gıda israfını, temiz gıdaya erişim hakkını ve küresel gıda krizini gıdaların üretim süreçlerini ele aldılar. Uğur Okulları’nda uygulanan Uğur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim programı çerçevesinde çalışmalarından örnekler de sergileyen öğrenciler, uluslararası arenada portfolyolarına katabilecekleri bir deneyim kazandılar.

Açılış konuşmasını yapan Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, öncelikli hedeflerinin gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Uğurlu öğrencileri eğitimli ve bilinçli bireyler olarak yetiştirmek olduğunu belirtti. “Her zaman ana hedefleri arasında olmalı. Bir buğday tanesinin tarladan sofraya gelene kadar ne kadar emek verildiğini unutmamalıyız. Tüketim alışkanlıklarımız doğanın bize sunduğu bu güzelliklerin hakkını veriyor mu diye düşünmeliyiz. bize sunuyor, alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz” dedi.

“Fikirlerinizi hayata geçirmeyi önemsiyoruz”

Toplumun dönüşümüne en büyük katkının bilinçli nesiller tarafından sağlanacağını belirten Çakır, “Bizler Uğurlular olarak dünyadaki tüm konuların analizinde eğitimden ve bilimden faydalanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu bağlamda önemsiyoruz. siz değerli öğrencilerimizin karar verme yetkinliklerinin geliştirilmesi, tıpkı bu etkinlikte olduğu gibi sesinizi duyuracağınız, fikirlerinizin hayat bulduğu platformların oluşturulması konusunda sizlerle birlikte sahip olacağımız bilincin, duyarlılarımızın olduğuna inanıyoruz. öğrenciler, yine sizin aracılığınızla topluma yansıyacak ve toplumun olumlu dönüşümüne katkı sağlayacaktır.

Uğur Okulları olarak her yıl sistematik olarak konferanslar düzenlediklerini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Ebru Divrik, “Türkiye genelinde tüm öğrencilerimizin katıldığı üç günlük bir program düzenliyoruz. Bu çerçevede en büyük uluslararası komploları simüle etmek için buradayız. Model Birleşmiş Milletler Konferansı kapsamında öğrencilerimize yönelik amacımız uzlaşma, diplomasi, kriz yönetimidir.Amacımız, çocuklarımızın dünya sorunlarına İngilizce konuşarak çözüm bulmalarını sağlamak ve çocuklarımızın önünde İngilizce konuşmalarını desteklemektir. Bu çalışmalarla toplum Gıda ile ilgili analizler üretmek bu sene çocuklarımızın teması” dedi.

3 gün boyunca yemek üzerine konuşacaklarını belirten 11. sınıf öğrencisi Melike Görgenç, “Z kuşağı olarak bizi farklı kılan sorgulama ve geliştirme yeteneğimizi konuşacağız.

Çet Grup Teknoloji Şirketleri İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Seda Fazilet Yılmaz, Taze Atık Yönetim Sistemleri Kalite Uzmanı Gizem Özdem, Uğur Okulları Bölüm Liderleri Serra Fazilet ve Senem Bademci, Go Academy Genel Müdürü Onur Alp Acar, Uğur Okulları UMUN’23 Genel Sekreteri Cemre Seza. Zengi, gıda kriziyle ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

honazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu