Ekonomi

ODAŞ, AFAD ile çalışanlarını afetlere karşı hazırlıyor

Mehmet Hanifi GÜLEL

ODAŞ Madencilik Küme Lideri Ali Kemal Karı, çalışanlarını AFAD’ın sunduğu fiziki ve online eğitimlere katılmaya teşvik ettiklerini ve afet durumlarına karşı donanımlı olmalarını sağladıklarını belirtti. “Bu kapsamda Çan2 Termik Santralimizde 27 madencimiz AFAD koordinasyonunda toplam 1,80 saat eğitim aldı.

100 kişiyle kurtarma çalışmalarına katıldı

AFAD’ın sunduğu fiziki ve online eğitim imkanlarıyla destekleyerek akreditasyon almalarına yardımcı olduk. Maden kümemizde 6 Şubat depremi sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan 42 kişilik gönüllü ekibimizin eğitimleri yıl boyunca devam etti. AFAD Gönüllü Eğitimleri kapsamında; Güvenli çalışmadan risk değerlendirmesine, güvenlik protokollerinden kurtarma operasyonlarının organizasyonuna ve aktif yönetimine kadar eğitim alıyorlar.

“Ayrıca AFAD bünyesinde verilen bazı manevi eğitimlerle de destekleniyorlar” dedi. ODAŞ’ın deprem sonrası bölgeye gönderdikleri iki farklı ekiple toplam 100 kurtarma uzmanı madenciyle arama kurtarma çalışmalarında yer aldığını hatırlatan Karı, “ODAŞ ekibimizden 30 kurtarma uzmanı madencimiz Kahramanmaraş’ta kurtarma çalışmalarına katıldı. -Afşin ve diğer 70 kurtarma uzmanı madenci Hatay’da kurtarma çalışmalarına katıldı.

Depremin hemen ardından bölgeye gönderdiğimiz kurtarma ekipleriyle arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Yardım tırlarımız, gerekli malzemelerimiz, teknik ekipmanlarımız ve teknik çalışanlarımızla sahadaydık. Ayrıca kurtarma çalışmalarına 7 ekskavatör, 20 teknik işçi, 1 ambulans ve 2 sağlık görevlisi de aktif olarak katıldı. “Madencilerimiz AFAD ekipleriyle koordineli çalışarak depremin 105’inci saatinde bir anne ve kızını enkaz altından kurtardı.”

“Sürekli hazırlık kültürünü destekliyoruz”

AFAD tarafından verilen mesleki eğitimlerle çalışanlarına destek verdiklerini belirten Yararı, “Deprem gibi gelecekte yaşanabilecek felaketlere daha etkin müdahale edebilmek için ‘sürekli hazırlık kültürü’nü de destekliyoruz. Soma’daki madencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra” ve Kütahya’da AFAD’dan aldığımız arama kurtarma eğitimlerini de Çanakkale’deki Çan2 Termik Santrali çalışanlarımıza vermeye başladık. “Bu çalışmalarla afet durumlarında daha hızlı ve etkili yardım sağlamak için gönüllülük kültürü oluşturmayı hedefliyoruz.” söz konusu.

haberkaracasu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu