BM Kalkınma Programı enkaz kaldırma faaliyetlerini destekleyecek
Programdan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler’in (BM) 16 Şubat’ta duyurduğu Türkiye’ye yönelik 1 milyar dolarlık “acil yardım çağrısı” kapsamında talep edilen 113,5 milyon dolarlık fonun büyük bölümünün karşılanacağı belirtildi. enkaz kaldırma faaliyetleri için kullanılır.
Açıklamada, UNDP’nin hükümetin eylemlerini desteklemek için çevre dostu bir enkaz yönetimi yaklaşımı uygulamayı hedeflediği belirtilirken, molozları kaldırıp atmak yerine enkazda bulunan hammaddelerin geri dönüştürülmesinin planlandığı kaydedildi. .
Açıklamada, BM Kalkınma Programı’nın enkazı kaldırmak ve işlemek için yerel halkı istihdam ederek geçim kaynakları yaratmaya çalışacağı da eklendi.
Açıklamada UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’un da görüşlerine yer verildi.
“UNDP olarak erken toparlanmaya odaklandık. Acil müdahaleyi desteklerken, bölgede hayatın normale dönmesi için gerekli olacak geniş çaplı çalışmaları da planlıyoruz. Enkazın temizlenmesi çok önemli bir ilk adım, ancak Bunu yaparken de enkaz altında kalan hayatlara ve hayallere saygı duymamız gerekiyor” dedi. sözlerini kullandı.
“Zorluğun kapsamı insan anlayışının ötesinde.” Vinton yaptığı değerlendirmede, tahmini enkaz sahasının boyutunun ABD’nin New York City kentinde 59 kilometrekareyi kaplayan Manhattan Adası’ndan daha büyük olduğunu belirtti.
UNDP’nin ilk tahminlerine göre, depremler nedeniyle 116 ila 210 milyon ton moloz oluştu. Gölcük depreminde yaklaşık 13 milyon ton moloz oluştu.
UNDP takviyeleri sürüyor
Acil müdahale gruplarına da katkı sağlayan UNDP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 160 bin 770 litrelik çöp konteyneri, 54 ton sönmüş kireç ve 10 bin litre dezenfektan ulaştırdığı belirtildi. the